070-6552408 leif@liljeblad.info

Under åren har jag gjort några väggmålningar. Det är spännande, fascinerande, men också lite skrämmande att ge sig på sådana stora, vita, orörda ytor. Och det är en enorm skillnad att göra en väggmålning på femton kvadratmeter mot en akvarell eller oljemålning på några kvadratdecimeter. På en vägg fanns det två dörrar som jag fick fundera lite på hur jag skulle göra med. Skulle jag försöka gömma dem i målningen  ”Björkhagen” genom att måla över dem eller skulle jag låta dem bli en del i målningen, lite surrealistiskt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Väggmålningen ”Älgtjur på höstmyr” var mycket speciell att göra eftersom en uppstoppad älg skulle kliva ut ur väggen, en älg som bestod av huvud, hals, bringa och ett ben. Sedan skulle jag måla resten.

 

 

När jag gjorde målningen ”Bryggan” lät jag den fortsätta upp i taket med moln och en flygande pilgrimsfalk, vilket fick en märklig effekt. När man betraktade falken från olika håll så flög den ibland som vanligt men från ett annat håll flög den upp och ner, eller dök. Det blev som en flyktlek.