070-6552408 leif@liljeblad.info

Detta är Leif Liljeblad

Naturmåleri och Djurmåleri

Eftersom jag tidigt fick ett naturintresse har det varit helt klart att det är som naturkonstnär och djurkonstnär jag ville verka. Mina motiv hittar jag framför allt i den Nordiska naturen men jag har också gjort några målningar med Afrikamotiv efter ett par resor till Kenya och Tanzania. På senare tid har det även en blivit en hel del målningar där hundar och jakt inspirerat mig.

Tidigare utställningar

Galleri S:t Lars i Linköping,
Galleri R i Linköping
Galleri Lilja i Stockholm
Galleri Artis i Gävle,
Framtidsmuseet i Borlänge,
STORA museum i Falun,
Silvanum skogsmuseet i Gävle,
Blåsalen Aguelimuseet i Sala,
Jönköpings länsmuseum
Biologiska museet i Stockholm

och deltagit i samlingsutställningar på bl.a. Tidö slott, Dalarnas museum, Eriksbergs museum i Tranås och Naturhistoriska Riksmuseet.

Utgivna böcker

Akvarellkalendern år 2000
 Odinsvalans marker 2000
Akvarellkalendern ”Trädgården”. 2001
Akvarellkalendern  ”Hornborgasjön” 2002
365 plus 12 akvareller 2007
En konstnärs första hundår – med mina labradorer 2009
Fågelmöten jag minns 2012
Hundar är livet 2016

Adress

Bållarp Nyängen 1
573 98 Tranås

Kontakt