SEJCH Moorman´s Firepoppy (Fia)

Vår första Jaktchampion!

SEJCH Moorman´s Firepoppy (Fia) född 97-03-01

Söndagen den 20/9 2009 lämnade Fia oss och gick vidare till de sälla jaktmarkerna. Efter morgonrastningen på Ryholm där vi var på slyngeljakt vinglade hon till och efter några steg ramlade hon ihop och kunde inte gå. Vi fick åka till djursjukhuset och ta det svåra beslutet. Fia fick somna in efter ett mycket aktivt liv. Bara några dagar innan var hon med och apporterade både and och kricka.

Fia har betytt väldigt mycket för oss. Hon var vår första jaktlabrador och tack vare hennes samarbetsvilja och arbetslust kunde vi träna henne till en mycket effektiv apportör. Tack vare henne fick vi möjlighet att vara med och apportera på flera gårdar och vi har lärt känna så många trevliga hundar och människor. Vi är idag mycket glada att vi har hennes barnbarn, Starlight och Candle, och kan genom dem fortsätta i vår avel med hennes unika linjer.

 Lördagen den 4/9- 2004 gjorde Fia sitt praktiska jaktprov och det var det sista som fattades i hennes championat! Hon skötte sig mycket bra på andjakten vid  Björkviks Gård.

År 2003 vann hon det inofficiella Workingtestet i Garpenberg! År 2004 kom hon sexa.

Hennes första kull blev sex mycket arbetsvilliga valpar. Två av dem är nu jaktprovschampion. De nio valparna i hennes andra kull blev också mycket arbetsvilliga hundar. En blev redan vid tre års ålder jaktprovschampion, en har 1 hp i öppen klass och en har 1 i nybörjarklass. De övriga fungerar mycket bra som familjehundar och flera av dem används flitigt i jakt.

Höfter: ua

Armbågar: ua

Ögon: ua

Jaktprov: SJCH