Nyheter och något på gång

Förutom att jag arbetar med utställningar här hemma, på gallerier och museer så blir det en del annat också. Jag får en del beställningar på oljemålningar, akvareller och väggmålningar samt hela litografiupplagor. Nya bokidéer med mera dyker upp. Det är bara min fantasi och kreativitet som sätter gränser.

Boken “Hundar är livet”

Publicerad av den sep 3, 2016 i Blog, Nyheter och något på gång | 0 Kommentarer

Boken “Hundar är livet”

Nu är boken klar. Det är förlaget Votum & Gullers som ger ut den. Man kan säga att den består av två delar. En där jag skriver om upplevelser vi fått, fantastiska upplevelser men även om sorgliga händelser som oundvikligen drabbar en när man har djur. I den andra delen beskriver jag  hur jag fostrar och tränar den lilla valpen från åtta veckors ålder till en hund som fungerar bra på jakter. Jag hoppas och tror att boken kommer att inspirera inte bara retrieverägare, utan också ägare av andra hundraser och blivande hundägare.

Hundar är livet

Publicerad av den jan 26, 2015 i Blog, Nyheter och något på gång | 0 Kommentarer

Ett nytt år och jag är klar med de beställningar som jag haft, så nu ska jag återuppta mitt projekt “Hundar är livet” som jag påbörjade förra våren. Vi får se vad det leder till! Här är några bilder som ingår.

Ny hundakvarell

Publicerad av den nov 13, 2014 i Blog, Nyheter och något på gång, Uncategorized | 0 Kommentarer

Den här akvarellen är en beställning där jag arbetat utifrån ett foto men gjort några förändringar. Krickan som hon bär hade hon inte och miljön har jag gjort lite “våtare”. Fler bilder på hundakvareller kan du se om du klickar på Galleri – Hundakvareller.

Tanni_1024x683

Oljemålning

Publicerad av den nov 6, 2014 i Blog, Nyheter och något på gång | 0 Kommentarer

 

Nu börjar jag känna mig ganska klar med en här oljemålningen (120 x 80 cm) men den får stå några dagar innan jag slutgiltigt bestämmer mig för om den färdig för att signeras.

Havsörn Öland

Ny litografi

Publicerad av den jun 16, 2014 i Blog, Nyheter och något på gång | 0 Kommentarer

På uppdrag av Skogsstyrelsen har jag gjort en ny litografi med en halsbandsflugsnappare sittande på en almgren. Litografin är tryckt i åtta olika färger, jag brukar hamna där, så jag har tecknat åtta stenar. För att få fram mjukheten i bilden har jag jobbat med tunna, transparenta färger, som jag lagt med tusch eller gnuggat in med en trasa,  på stenen. Här ser du gången, hur färg läggs på färg och bilden växer fram.

Det här är provtryck så vissa små justeringar kommer vi att göra när vi trycker hela upplagan, t.ex att öka på färgen något i den ljusgröna färgtonen på sten tre.

Priser till Retriever Challenge 2014

Publicerad av den mar 26, 2014 i Blog, Nyheter och något på gång | 0 Kommentarer

tre retriever.golden psd kopia_1024x683

I år liksom i fjol har jag fått äran att göra första priset i de tre klasserna på Retriever Challenge 2014. Ett tvådagars WT i Norge. För att skapa årets bild har jag satt ihop tre akvareller som kommer att tryckas som  Geclée fin Art i tre exemplar.